Colegiul Tehnic Cărăşan şi-a desemnat participantii la proiectul “Eurointegrare profesională prin mobilitate educaţionala”

col_carasan_integrare.jpgConcursul pentru selectia participanţilor la proiectul de mobilitate LLP-LdV/IVT/2012/RO/130, din cadrul programului “Învăţare pe tot parcursul Vieţii”, a avut loc loc în perioada 1 – 14 noiembrie. Proiectul “Eurointegrare profesională prin mobilitate educaţională – Viitorul meu începe azi!” are alocat un buget de 52.008 euro, este finanţat de Comisia Europeană şi se adresează elevilor din clasa a X-a, domeniul de pregătire Industrie textilă-pielărie. Este coordonat de prof. Leontina Latcu si prof. Dalina Rancu, responsabila cu programul de formare profesională al participanţilor.

Criteriile, documentele necesare inscrierii si probele de selectie au fost aduse la cunostinta grupului tinta prin anunturi pe site-ul scolii, www.colegiulcarasan.ro, pe avizierul scolii, in salile de curs unde-si desfasoara activitatea si prin massmedia locala.

In urma desfasurarii concursului, au fost selectati urmatorii elevi: Belgrasch Adriana, Ceponi Daniela, Chincea Mihaela, Ciobanca Madalina-Mariana, Damian Dumitrita Iasmina, Dragomir Oana- Elisabeta, Dunoiu Dorina- Georgeta, Negru Alina-Iasmina, Olaru Elena-Claudia, Pascuti Mirela- Gabriela, Petrica Ionela-Simona, Rosca Maria-Zorica, Stoianovici Nadine- Serena, Sincariu Madalina Ana-Maria, Trascan Madalina si Vacarescu Andreea.

Imediat dupa afisarea rezultatelor selectiei, cei 16 participanti au inceput programul privind pregatirea pedagogica, lingvistica si culturala. In cadrul acestui program, pana la plecarea in mobilitate, participantii vor efectua 50 de ore de Limba spaniola, 10 ore de Limba engleza, 6 ore de pregatire pedagocica si 4 ore de pregatire culturala. Programul cultural va continua si-n timpul mobilitatii, prin participarea la activităţi culturale şi vizite la obiective culturale din Spania.

In perioada 11 februarie – 3 martie 2013, grupul format din cei 16 participanti si 2 profesori insotitori, va pleca in Spania, la Granada, unde va avea loc mobilitatea.
Proiectul reprezenta o provocare, o oportunitate de a cunoaşte oameni noi şi de a crea relaţii instituţionale cu cele mai importante organizaţii de formare şi plasament în domeniul industriei textile si pielarie din Spania: CAMISMODA S.L. Granada, CONFECCIONES JOSÉ PICHEL Granada, CONFECCIONES MONTILLA S.L. Granada si M.E.P. EUROPROJECTS Granada, partenerul intermediar.

Participarea la acest stagiu ofera elevilor şi profesorilor posibilitatea de a face cunoscut Colegiul Tehnic Carasan Resita, sistemul romanesc de învăţământ, obiceiurile şi tradiţiile din Romania in general si din zona Banatului in special.