Înscrieri pentru programul educaţional GROW, derulat pentru liceeni în 14 oraşe din România

Elevii din clasele a IX-a şi a X-a care doresc să experimenteze un alt mod de învăţare, alături de instructori-studenţi din întreaga lume, se pot înscrie până la 23 ianuarie pentru proiectul GROW derulat de Şcoala de Valori în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor Economişti (AIESEC) .
GROW (G – goal/obiectiv), R – reality/realitate, O – options/opţiuni, W – way forward/plan de acţiune), este un program inovativ de educaţie non-formală din România, construit pe un curriculum de patru ani, cu scopul de a oferi tinerilor, pe toată perioada liceului, un conţinut educaţional complementar activităţii lor şcolare.

Sesiunile de pregătire GROW pentru clasele a IX-a şi a X-a se vor desfăşura timp de şase săptămâni, în zece ateliere de lucru interactive, în perioada 3 februarie – 13 martie. Participanţii vor deprinde stilul de lucru în echipă, managementul proiectelor, cum se susţine un discurs de impact în public şi îşi vor consolida, totodată, încrederea în sine prin provocări practice.

Programul se derulează în limba engleză, în 14 oraşe din România – Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Sibiu, Suceava, Târgu-Mureş, Timişoara şi Arad – instructorii fiind studenţi veniţi în România prin organizaţia AIESEC.
La programul GROW au participat, până în prezent, 5.699 de elevi din 180 de licee, pregătiţi de 246 studenţi din întreaga lume.

Proiectul GROW a fost desemnat, în 2012, “Cel mai bun proiect de educaţie de tineret din România” de către Parlamentul European, în cadrul Galei Charlemagne, şi se bucură de sprijinul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală fondată în scopul dezvoltării unei societăţi bazate pe valori dobândite prin educaţie inovativă.

AIESEC este cea mai mare organizaţie de tineri la nivel internaţional, reunind 40.000 de membri din peste 100 de ţări. AGERPRES