Colaborare Primăria Cluj-Napoca – UBB pentru investiţii şi locuri de muncă

univ_bolyai_2008.jpgPrimăria Cluj-Napoca şi Universitatea “Babeş-Bolyai” au semnat un protocol de colaborare pentru susţinerea investiţiilor şi a locurilor de muncă din municipiu.

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că prin protocolul respectiv UBB se angajează să adapteze curricula universitară la cerinţele pieţei muncii.

“Primăria Cluj-Napoca şi UBB au semnat un protocol de colaborare pentru a susţine investiţiile şi locurile de muncă în municipiu. Părţile se angajează să promoveze interesele municipiului în relaţiile cu investitorii, universitatea reprezentând un atu major în atragerea şi menţinerea investiţiilor străine şi autohtone. Prin protocol, primăria va furniza informaţii privind potenţialii angajatori şi cererile acestora legate de forţa de muncă, iar UBB se angajează că va întreprinde măsuri de adaptare a curriculei universitare la piaţa muncii. Astfel, vor fi demarate cursuri post universitare cerute pe piaţa muncii locale şi regionale. Protocolul răspunde nevoilor comunităţii, iar primăria are nevoie de colaborare pentru a menţine Clujul în centrul atracţiei investitorilor”, a spus Emil Boc.

UBB are peste 44.000 de studenţi, iar protocolul de colaborare semnat cu Primăria Cluj-Napoca este pe trei ani. AGERPRES