Au fost publicate modelele de subiecte pentru examenele naţionale

examen.jpgElevii din clasa a VIII-a şi cei din ultimul an de liceu pot să vadă cum vor arăta, cu aproximaţie, subiectele pe care le vor primi anul acesta la Evaluarea Naţională, respectiv la examenul de bacalaureat.

Ministerul Educaţiei a afişat pe portalul propriu, la secţiunea Subiecte Examene Naţionale 2013, modele de subiecte şi bareme de corectare pentru toate probele de la la Evaluarea Naţională, respectiv la examenul de bacalaureat ce vor avea loc în acest an.
Potrivit informaţiilor postate pe site-ul oficial al ministerului, pentru elevii de clasa a VIII-a au fost postate modele subiecte şi bareme pentru proba de limba şi literatura română, respectiv pentru cea de matematică.

În privinţa examenului de bacalaureat, sunt 14 modele de subiecte şi bareme pentru probele scrise şi încă 14 pentru probele de competenţă. Sunt postate, astfel, modele de subiecte şi bareme pentru probele scrise la limba şi literatura română, limba maternă, matematică, istorie, fizică, informatică, geografie, biologie, chimie, filosofie, economie, logică şi argumentare, psihologie şi sociologie. La probele de competenţă sunt date modele la limba română, limba maternă, limbile străine engleză, franceză, germanăm ebraică modernă, italiană, japoneză, portugheză, rusă, spaniolă şi turcă şi la competenţe digitale.

Examenele se desfăşoară după încheierea cursurilor pentru cele două categorii de absolvenţi. Primii întră în focuri absolvenţii de liceu, care încep probele de evaluare din cadrul examenului de bacalaureat în 10 iunie, iar probele scrise la 1 iulie, Rezultatele finale ale examenului vor fi afişate în 12 iulie. Pentru absolvenţii de gimanziu, Evaluarea Naţională începe în 25 iunie şi se încheie în 3 iulie, odată cu afişarea rezultatelor finale.