Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi ar putea prelua Spitalul CFR

astarastoae_vasile_.jpgUniversitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi ar putea prelua spitalul CFR, pe care Ministerul Transporturilor urmează să-l transfere către Ministerul Sănătăţii sau către autorităţile locale. Rectorul instituţiei Vasile Astărăstoae susţine că sunt şanse de peste 90% ca acest lucru să se realizeze.

“Am vorbit la ministerul Transporturilor cu domnul Fenechiu şi s-a arătat de acord. Urmează să avem discuţii şi cu cei de la ministerul Sănătăţii. Sunt şanse de peste 90% la sută să preluăm spitalul”, a afirmat rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae.

Întrebat dacă universitatea are suficienţi bani pentru a acoperi cheltuielile noii unităţi medicale, rectorul UMF Iaşi a apreciat că nu vor fi probleme din acest punct de vedere. “Acum se lucrează la partea cu finanţarea, încă nu pot avansa suma necesară. Consider că banii îi putem recupera fără probleme. Spitalul CFR poate fi o unitate ultra-profitabilă”, a declarat Astărăstoae.

El a adăugat că spitalul CFR reprezintă o bază de învăţământ pentru UMF Iaşi şi că a decis să preia unitatea medicală întrucât autorităţile locale nu ar putea suporta cheltuieli suplimentare pentru administrarea spitalului.