Universitatea “Andrei Şaguna” din Constanţa a implementat un program de identificare a plagiatului

univ andrei saguna.jpgÎn contextul în care furtul intelectual este una dintre cele mai grave şi des întâlnite practici în sistemul educaţional românesc, Universitatea “Andrei Şaguna” din Constanţa a luat măsuri de rezolvare a acestui fenomen prin implementarea unui eficient program de identificare a plagiatului.

Studenţii şi masteranzii care au susţinut în vară examenul de licenţă şi de disertaţie au perceput programul antiplagiat ca un mijloc care acţionează în beneficiul lor şi nu ca pe unul punitiv, deoarece au fost feriţi de situaţii în care lucrările le-ar fi fost respinse şi au putut reface din timp acele fragmente pe care programul le-a evaluat ca fiind copiate.

Programul antiplagiat “Strikeplagiarism” este derulat pe o platformă amplasată în Polonia şi permite compararea textelor elaborate de studenţi cu materiale disponibile pe Internet, în bazele de date internaţionale ce conţin lucrări ştiinţifice şi în bazele de date ale universităţilor din ţară şi din străinătate.

Universitatea “Andrei Şaguna” este una dintre puţinele universităţi din România care aplică acest program de identificare a plagiatului.