Primăria nu are angajaţi suficienţi pentru paza şcolilor din Focşani

paza_scoala.jpgPoliţiştii locali din Focşani sunt prea puţini pentru a asigura paza unităţilor de învăţământ, a declarat primarul municipiului, Decebal Bacinschi, el susţinând că ar fi nevoie de minimum patru persoane pentru o unitate şcolară, adică aproape două sute de poliţişti pentru cele 48 de unităţi de învăţământ din municipiu.

“Acum avem 70 de poliţişti comunitari. Acum doi ani aveam acei angajaţi contractuali, agenţi de pază, 200 de oameni, care asigurau paza acestor obiective. Dar a venit acea hotărâre de guvern, care ne-a obligat să îi trimitem în şomaj”, a declarat, miercuri, primarul Decebal Bacinschi.

Acesta a explicat că primăria nu poate angaja personal, deşi există un deficit de 170 de angajaţi de care ar fi nevoie în unităţile de învăţământ şi în sistemul sanitar din subordinea Consiliului Local.
Ar fi nevoie de femei de serviciu, îngrijitori şi personal medical, însă regula este să plece şapte persoane pentru a fi angajată una. Primarul şi-a exprimat speranţa să se revină asupra angajărilor de personal contractual, pentru a se putea asigura paza şcolilor. AGERPRES