Şcoală socială de fotbal în sectorul 3, cu sprijinul Real Madrid, pentru copiii cu risc de abandon şcolar

Aproape 100 de copii cu risc de abandon şcolar din unităţile de învăţământ nr. 67 şi nr. 55 din sectorul 3 al Capitalei au fost selectaţi să urmeze cursurile Şcolii Sociale de Fotbal, deschisă marţi, la iniţiativa Fundaţiei Realmadrid în parteneriat cu Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor şi Primăria sectorului 3.

Copiii vor beneficia de două antrenamente săptămânale sub îndrumarea a patru antrenori formaţi în luna noiembrie a anului trecut la Bucureşti de către antrenorul oficial al Fundaţiei Realmadrid, beneficiind de metodologia de predare specifică renumitei echipe de fotbal Real Madrid.

Proiectul social este coordonat de către Renzo Rossi, fost antrenor la mai multe echipe de fotbal din divizia A.
“Prin colaborarea pe care eu am avut-o cu echipa Real Madrid şi în parteneriat cu Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor am iniţiat acest proiect care îşi propune să sprijine dezvoltarea copiilor cu posibilităţi reduse. Acest proiect, cu rezonanţă din partea Real Madrid, a fost primit foarte bine de către copii şi am văzut că fotbalul are încă o putere de atracţie foarte mare în rândul tinerilor”, a spus Renzo Rossi, supervizor tehnic al proiectului.

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a afirmat că acest proiect reprezintă un obiectiv al autorităţii locale de a sprijini copiii aflaţi în dificultate, cu probleme sociale şi risc de abandon şcolar. “Din nefericire avem în şcolile sectorului 3 copii care nu au posibilităţi şi unde riscul de neintegrare socială este major. Din această perspectivă a venit ideea, care pentru clubul Real Madrid funcţionează de ceva vreme, de a face ceva pentru ei. Noi suntem parteneri cu Fundaţia Realmadrid şi finanţăm acest proiect alături de alţi sponsori”, a arătat edilul, precizând că implicarea financiară a administraţiei locale este de 194.000 lei.

Reprezentantul Ambasadei Spaniei la Bucureşti, Luis Tejero, a afirmat că Şcoala Socială de Fotbal are menirea “de a face oameni mai buni şi nu de a crea neapărat jucători renumiţi”.

Prezent la festivitatea de inaugurare a şcolii, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a susţinut iniţiativa sportivă şi a subliniat rolul acestui proiect din perspectiva facilităţilor pe care le oferă.
“Este o iniţiativă lăudabilă a celor de la Primăria sectorului 3 şi partenerilor săi pentru că avem pe de o parte aceste facilităţi pentru sport şi pe de altă parte un proiect în care implicăm copiii din mediul dezavantajat ca să participe la diferite acţiuni. Acest proiect pot spune că intră în agenda Ministerului Educaţiei, acela de a creşte numărul orelor de sport în şcoli”, a spus Remus Pricopie.
În cadrul Şcolii Sociale de Fotbal Bucureşti sunt înscrişi copii cu vârste între 7 şi 15 ani. Proiectul se înscrie în seria altor peste 200 “şcoli de fotbal” dezvoltate de Fundaţia Realmadrid (parte a clubului Real Madrid) în 65 de ţări din întreaga lume. Acesta se derulează până în luna septembrie 2013, existând posibilitatea extinderii sale şi la alte şcoli.
Cu ocazia deschiderii Şcolii Sociale de Fotbal elevii selectaţi au participat la un meci demonstrativ. AGERPRES