La nivelul judeţului Vrancea există doar 24 de psihologi şcolari

Inspectorul şcolar general, Vasilica Zaharia, a afirmat miercuri, că, la nivelul judeţului, sunt 24 de psihologi şcolari, pentru cei peste 53.000 de elevi înregistraţi în unităţile de învăţământ din judeţul Vrancea, ceea ce înseamnă că un psiholog ar trebui să asigure consilierea la peste 2.200 de elevi.

“E greu de sesizat cazurile care ar putea deveni o problemă”, a recunoscut inspectorul şcolar general, în cadrul unei şedinţe a Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii.
El a arătat că, la acest moment, se asigură consiliere elevilor prin cele 8 cabinete de consiliere şcolară funcţionale în judeţ. “Ar fi fost bine ca aceste cabinete să fie funcţionale măcar la nivelul fiecărei localităţi”, a precizat inspectorul şcolar general.

Întâlnirea de la Prefectură a fost organizată în contextul incidentului petrecut la Şcoala 7 din Focşani unde un profesor a fost bătut de familia a doi elevi. Ancheta în acest caz este încă în desfăşurare deoarece profesorul se află în concediu medical. Incidentul a arătat carenţele din funcţionarea unităţilor de învăţământ, lipsa unor măsuri elementare de securitate mai ales în ceea ce priveşte accesul persoanelor străine în incinta şcolilor.

Deja, la Focşani, urmează ca paznicii de noapte să lucreze ziua, în timpul programului din şcoli cât se desfăşoară cursurile, urmând ca paza unităţilor în afara orelor de curs, noaptea şi în weekend să fie asigurată prin sisteme de supraveghere şi sisteme antiefracţie care trebuie achiziţionate de la firme autorizate. Aceste propuneri urmează să fie discutate în prima şedinţă a Consiliului Local.

De asemenea, urmează să fie elaborat un Ghid de comportament prin care să fie reglementată relaţia cadre didactice, elevi, părinţi. AGERPRES