Cea de-a IV-a ediţie a proiectului “Întâlniri cu…tâlc” la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău

ub_intalniri.jpgDepartamentul de Consiliere Profesională împreună cu studenţii de la specializarea Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar, Facultatea de Ştiinţe din cadrul Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău au organizat în urmă cu câteva zile ediţia a IV-a a proiectului “Întâlniri cu… TALC”.

Actuala ediţie a fost inspirată de nevoile practicii educaţionale şi de curiozitatea epistemică a studenţilor la întâlnirea cu o carte bazată pe principiile psihologiei individuale, scrisă de cel care a continuat în mod direct munca lui Alfred Adler, şi anume Rudolf Dreikurs.

“Cum să creşti copii fericiţi” scoate la lumină adevărul unei societăţi în evoluţie, sufocată de rezultatele unor metode învechite de a ne creşte copiii. Dezbaterea care a avut loc în cadrul evenimentului a surprins aspecte practice şi tehnici de intervenţie pentru reechilibrarea relaţiilor părinţi – copii şi profesori- elevi, adresate atât cadrelor didactice, cât şi părinţilor.

Cei 52 de studenţi participanţi, bună parte ei înşişi părinţi şi cadre didactice, precum şi invitaţii, profesori, învăţători, reprezentantul Centrului de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii din cadrul DGASPC Bacău au fost antrenaţi în discuţii privind conştientizarea efectelor negative pe care atitudinea inadecvată a părinţilor şi scopurile greşite ale copiilor le generează. În acest fel se amplifică fenomenele neplăcute precum indisciplina, abandonul şcolar, consumul de droguri şi alcool, fuga de acasă sau violenţa.

Întâlnirea trage un semnal de alarmă cu privire la necunoaşterea suficientă a personalităţii copiilor de către adulţi (părinţi sau profesori) ceea ce produce şi erori în abordarea şi gestionarea situaţiilor de viaţă cotidiană familială şi socială.