Două sute de liceeni din Zalău, Călăraşi şi Câmpina sunt pregătiţi să devină “Liderii Mileniului Trei”

Un număr de 200 de liceeni din Zalău, Călăraşi şi Câmpina participă, în acest an şcolar, la cursuri de dezvoltare personală, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a programului “Tenaris – Liderii Mileniului Trei: Forţa responsabilităţii sociale corporatiste”, organizat de Fundaţia Codecs pentru Leadership, cu sprijinul financiar al TenarisSilcotub. La final, participanţii la acest program vor primi diplome de absolvire recunoscute de Ministerul Educaţiei şi de British Council.

Obiectivul proiectului “Liderii Mileniului Trei” este stimularea implicării tinerilor în societate şi crearea de noi aptitudini şi competenţe, bazate pe “arta de a conduce”, acestea fiind şi tematicile abordate în cadrul cursurilor: comunicarea şi lucrul în echipă, negocierea şi soluţionarea conflictelor, inteligenţa emoţională, management şi leadership.
Festivitatea care a marcat debutul celei de-a şasea ediţii a programului a avut loc, miercuri, la Zalău, în prezenţa elevilor din acest oraş, a oficialităţilor locale, a reprezentanţilor Tenaris şi ai Fundaţiei Codecs.

“Valenţele principale sunt legate de ceea ce înseamnă curajul asumării schimbării, curajul descoperirii de sine, comunicare, negociere, lucru în echipă, aducă toate valenţele care trec dincolo de matematică, fizică şi chimie şi se duc undeva în ceea ce înseamnă felul în care suntem ca oameni şi ca valori. De asemenea, o valenţă importantă a programului o reprezintă caracterul său de program educaţional non-formal, în afara orelor de şcoală, foarte interactiv, cu multe exerciţii şi cu invitaţia de a vă implica, de a vă spune părerea şi de a lucra foarte mult în echipă”, a declarat Marian Staş, preşedintele Fundaţiei Codecs pentru Leadership.

În acelaşi context, Marian Staş, preşedintele Fundaţiei Codecs pentru Leadership, a arătat faptul că programul, demarat în colaborare cu TenarisSilcotub, a crescut, comparativ cu prima ediţie, de la trei licee implicate la 10 licee în acest an, respectiv de la 80 de elevi participanţi la peste 1.000, în toate cele şase ediţii anterioare. AGERPRES