Competiţia “Erasmus Chef” de la Universitatea Danubius a fost câştigată în acest an de studenţii turci

danubius_chef.jpgÎn cursul lunii martie, la Universitatea “Danubius” din Galaţi a avut loc un eveniment pe gustul tuturor, o iniţiativă aparţinând grupului de studenţi ERASMUS: International Lunch. Mirodenii şi arome de tot felul, presărate pe ascuns în reţetele ţinute la secret de tinerii bucătari din şapte ţări – Italia, Spania, Portugalia, Turcia, Turkmenistan,Togo, şi România – au pus pe masă adevărate delicii ale festinului internaţional.

Şapteci de studenţi ERASMUS de la universităţile gălăţene precum şi studenţi străini veniţi la studiu în România au petrecut o seară culturală de proporţii gastronomice încântaţi, în surdină, de muzica tradiţională a fiecărui fel. La eveniment a participat şi Dan Scarpete, Coordonator al Centrului ERASMUS al Universităţii “Dunărea de Jos”.

Bucătăriile României, Turciei, Italiei şi Spaniei au fost prezentate într-un mod deosebit. Cea mai bună prezentare, premiată cu titlul ERASMUS CHEF a fost a studenţilor din Turcia, aceştia ducând acasă, după finalizarea stagiului, simpaticul trofeu: polonicul aurit.

Iniţiativa studenţilor gălăţeni a fost animată de dorinţa acestora de a-i integra în mediul lor pe studenţii veniţi din alte ţări pe care i-au susţinut şi îndrumat cu multă prietenie, unii pentru că au trecut printr-o asemenea experienţă şi ştiu bine ce înseamnă să fii student străin iar alţii pentru că aşa îşi doresc să fie trataţi când vor pleca la studiu în străinătate.

După cum se ştie… buna primire e cea mai bună mâncare, astfel încât, chiar dacă studenţii internaţionali vor uita gustul mâncărurilor prezentate la acest eveniment, cu siguranţă vor păstra mereu amintirea plăcută a primirii din partea colegilor din România. Cina internaţională a fost unul dintre evenimentele care continuă tradiţia experienţei ERASMUS, sub sloganul: IF ONCE ERASMUS – FOREVER ERASMUS!

danubius_chef1.jpg