Pe 23 aprilie are loc prima ediţie a “Nopţii Bibliotecilor Româneşti”

noaptea_bibliotecilor.jpgAsociaţia Bibliotecarilor din România lansează pe 23 aprilie prima ediţie a mega-evenimentului naţional “Noaptea Bibliotecilor Româneşti”, o manifestare culturală ce se va desfăşura începând cu orele 18.00 şi va continua în mod fericit Ziua Bibliotecarului.

Scopul declarat al evenimentului este cel de creştere a gradului de implicare al tuturor tipurilor de biblioteci din România în viaţa comunităţii deservite şi de redescoperire a valorilor culturale păstrate cu profesionalism de către nobilul bibliotecar român.

Indiferent că este bibliotecar şcolar, universitar, din biblioteca publică sau specializată, fiecare dintre ei va avea ocazia să îşi dovedească abilitatea de a răspunde nevoilor de informare, culturalizare şi socializare a utilizatorilor săi, printr-o paletă generoasă de activităţi culturale (conferinţe tematice, întâlniri cu scriitori, lansări de carte cercuri de lectură, piese de teatru, jocuri, concursuri, expoziţii etc). Garanţia stării de flow a tuturor participanţilor la acest eveniment va fi dată de însăşi nevoia ce a generat manifestarea: nevoia de bibliotecă.

Accesul publicului va fi gratuit la toate manifestările prilejuite de eveniment.