Elevi de la Liceul Teoretic “I.C.Vissarion” din Titu au participat la intalnirea finala a unui proiect Comenius dedicat cercetării matematice

titu_dublin.jpgIn perioada 13 – 19 aprilie s-a desfasurat la Dublin, Irlanda, Castleknock College intalnirea finala in cadrul proiectului Comenius “E-learning and Math-Projects for Students and Teachers Across Europe (EMS)”. Din Romania a participat o echipa de la Liceul Teoretic I.C.Vissarion, Titu, Dambovita,formata din cinci elevi: Magdalena Mihalache, Alexandra Ilie, Amalia Paun, Laura Serafim si Iulia Stancila, insotiti de catre profesoara de matematica Magdalena Uleia , coordonatorul proiectului.

Scopul intalnirii a fost prezentarea proiectelor finale realizate de catre participanti . Conform protocolului proiectului, cele zece tari participante s-au grupat cate doua si au realizat o aplicatie care a folosit soft-ul M@thDesktop pentru interpretarea unor fenomene sociale, economice sau aspecte ale problemelor mediului. Tema proiectului pe care l-a realizat echipa Romania-Turcia a fost “Can we face the Facebook?”.

Rezultatul acestei cercetari efectuate in paralel in cele doua tari participante a relevat faptul ca acest mod de socializare are si partile lui bune , mai ales in ceea ce priveste influentele culturale.

Chiar daca elevii folosesc uneori in exces acest site, pentru unii dintre ei este o sursa de informatii, un punct de plecare pentru cei dornici sa afle mai multe despre aspectele culturale la nivel european, chiar mondial .Toate cele zece tari participante la proiect au fost reprezentate de grupuri de elevi insotiti de catre profesorii lor .

Intregul proiect a fost o reusita sub mai multe aspecte: matematica a reusit sa adune la un loc atatea tari si sa le tina in legatura timp de doi ani; tineri din tari europene atat de diferite au comunicat intr-o limba care nu era limba lor nativa (engleza) fara nici o dificultate; s-au creat prietenii atat intre elevi cat si intre profesori; participantii au invatat lucruri noi despre vecinii lor europeni , despre culturile si traditiile acestora.Participantii au vizitat orasul Dublin , portul si cateva zone istorice din imprejurimi.