Ambasadorul Franţei a vizitat Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău

univ_bc_ambasador.jpgAflat într-un turneu naţional, Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, a ajuns la Universitatea “Vasile Alecsadri” din Bacău. Alături de Excelenţa Sa au mai fost prezenţi Sabastien Gorlin, Consilierul special al ambasadorului, şi Alain Ramette, Directorul Institutului Francez din Iaşi. Fost profesor, Philippe Gustin le-a vorbit celor prezenţi despre necesitatea învăţării limbii franceze ca limbă internaţională în Europa, fiind un apărător al plurilingvismului, şi le-a mulţumit celor care sunt deja în studii intensive pe această limbă.

Au participat profesori, studenţi, dar şi bursierii Erasmus, care au fost sau vor pleca la studii în universităţile din Franţa, dar şi bursierii Programului “Eugene Ionesco”, respectiv tineri din alte ţări, care urmează studii post-doctorale în Universitatea “Vasile Alecsandri”. Lor li s-au alăturat studenţii pasionaţi de cultura şi civilizaţia franceză de la Facultatea de Litere a universităţii

În acest an 29 de studenţi din universitatea băcăuană, alături de alţi 24 de profesori, toţi beneficiari de burse Erasmus vor pleca să studieze în Franţa, în 27 de instituţii universitare. În Bacău, pe programul “Eugane Ionescu” au venit să-şi continue studiile alti cinci tineri din Congo, Senegal, Camerun, Guineea şi Republica Centrafricană. Mai mult, din cei peste 5.100 de studenţi din universitate, 308 au ales să înveţe limba franceză ca limbă străină, iar 182, învaţă această limbă la Facultatea de Litere.