A început “Olimpiada Liceelor”, o competiţie între liceele din Slatina

sport_scoala.jpgCea de-a opta ediţie a competiţiei între liceele din municipiul Slatina, “Olimpiada Liceelor”, a început, vineri, cu întrecerile sportive la tenis de câmp şi baschet şi va continua până la sfârşitul lunii mai, perioadă în care, în fiecare week-end elevii din clasele liceale vor participa la concursuri sportive, de cunoştinţe teoretice, abilităţi practice, creativitate.

Viceprimarul municipiului Slatina, Mihaela Stana, a precizat că în fiecare zi de vineri, sâmbătă şi duminică din perioada 10 mai – 1 iunie, liceenii din Slatina vor participa la competiţii sportive de tenis, fotbal şi baschet şi la concursuri de cunoştinţe teoretice la disciplinele limba română, matematică, limbi străine, istorie, geografie, chimie şi fizică. Tot în cadrul Olimpiadei Liceelor se vor desfăşura concursuri de grafitti, de majorete, de dans, de talent (interpretare), abilităţi practice, vor fi desemnaţi miss şi mister “Olimpiada Liceelor”, o probă de prezentare a ofertei educaţionale, de voluntariat.

Creativitatea liceenilor va fi testată şi în cadrul unei competiţii ce se va desfăşura pe paginile de socializare, unde participanţii trebuie să deruleze campanii de prevenire şi atenţionare asupra riscurilor cu care se confruntă un elev de liceu (fumat, alcool, anturaj periculos etc.).

La finalul Olimpiadei va fi desemnat şi premiat un liceu câştigător şi pe parcurs vor fi premiaţi câştigătorii probelor de concurs. Liceul câştigător va primi 35.000 lei, cel de pe locul secund – 20.000 lei, locul al treilea 15.000 lei şi locul IV – 10.000 lei. Evenimentul este organizat de Primăria Slatina în colaborare cu unităţile de învăţământ din municipiu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, fondul de premiere fiind asigurat de la bugetul local al oraşului. Prima ediţie a “Olimpiadei Liceelor” s-a desfăşurat în 2006 şi de atunci în fiecare an a avut loc câte o ediţie. Până acum competiţia a fost câştigată numai de colegii teoretice. AGERPRES