Stagiu de pregătire în Germania pentru un grup de elevi de la Colegiul Tehnic Cărăşan Reşiţa

colcarasan_germania.jpg16 elevi de la Colegiul Tehnic Cărăşan Reşiţa, având ca domeniu de pregătire Construcţii, instalaţii şi lucrări publice, desfăşoară în perioada 13 mai -2 iunie un stagiu de pregătire profesională la Centrul de pregătire şi perfecţionare Berufsforderungswerk der Bauindustrie NRW E.V., Kerpenm din Germania, în cadrul unui proiect de mobilitate Leonardo da Vinci.

Beneficiile participării la acest stagiu dau posibilitatea elevilor să activeze într-un mediu profesional real în care să acumuleze cunoştinţe aprofundate cu privire la practica profesională. Pe perioada efectuării stagiului de practica în Centrul de perfecţionare din Kerpen Germania elevii vor dobândi competente referitoare la echipamente, materiale si tehnologii moderne specifice domeniului de pregătire.

Rezultatele aşteptate ale proiectului se vor reflecta în nivelul de performanţă al elevilor, în procentul îmbunătăţit al ratei de tranziţie de la şcoală la viaţă activă, procent influenţat de certificatele de competenţe profesionale pe care absolvenţii le vor obţine la finalizarea proiectului. Componenta învăţării la locul de muncă are o contribuţie substanţială la dezvoltarea unei identităţi profesionale şi stimulează încrederea în sine a tinerilor participanţi la proiect. Elevii sunt însoţiţi pe toată perioada stagiului de iniţiatoarele proiectului prof. Mioara Trandafir şi Rancu Dalina.