Şcoala 195 din sectorul 3 va deveni unitate de învăţământ bilingvă româno-germană

Şcoala gimnazială 195 din sectorul 3 se va transforma într-o şcoală româno-germană, cu sprijinul unor parteneri din Hamburg, a anunţat vineri primarul Robert Negoiţă, la o întâlnire cu managerul districtului Hamburg-Eimsbuttel, primarul Torsten Seveke, şi consulul onorific al României la Hamburg, Klaus Rainer Kirchhoff.

“Cooperarea noastră se va baza în primul rând pe cea mai importantă investiţie în educaţie şi învăţământ. Şcoala 195 se va transforma din punct de vedere logistic şi al dotării în şcoală româno-germană. Avem o cerinţă foarte mare din partea copiilor pentru a învăţa limba germană”, a afirmat Negoiţă.

De asemenea, edilul sectorul 3 a spus că va fi interesat de un schimb de experienţă cu germani care au lucrat în administraţia locală, pensionari, care să vină în România în vederea implementării unui sistem administrativ cât mai eficient posibil.

Primarul Torsten Seveke a apreciat proiectul de colaborare cu administraţia locală a sectorului 3. “Ne-am propus să dezvoltăm două teme, legate de învăţământ, pentru a adopta un stil modern şi altele legate de activitatea economică şi îmbunătăţirea administraţiei”, a arătat el. Şcoala gimnazială 195 va fi extinsă cu un corp de clădire şi va fi modernizată pentru a deveni un model în Bucureşti. AGERPRES