Arad: aproximativ 84% din absolvenţii de liceu din acest an s-au înscris la Bacalaureat

bacalaureat6.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean Arad a informat joi că numai aproximativ 84% dintre absolvenţii promoţiei 2012/2013 din judeţul Arad se regăsesc pe listele celor care intenţionează să susţină examenul de Bacalaureat. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Arad, Mariana Tocaciu, din datele centralizate reiese că, din cei 3.900 de absolvenţi de liceu din promoţia 2012/2013, s-au înscris doar 3.266, cifră reprezentând aproximativ 84%.

În afara acestora, la prima sesiune de Bacalaureat din acest an s-au înscris şi 934 de absolvenţi de liceu din promoţiile anterioare, care au avut la dispoziţie cel puţin un an pentru a se pregăti mai bine. “S-ar părea că acei absolvenţi care nu s-au înscris pentru a susţine Bacalaureatul în acest an nu se simt pregătiţi şi se gândesc că vor încerca să promoveze examenul la toamnă sau în anii următori”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al ISJ Arad.

La nivelul judeţului Arad, sesiunea de vară a Bacalaureatului din acest an se va desfăşura în 15 centre de examen, din care 11 în municipiul Arad şi patru în judeţ, respectiv în cinci centre de subcomisii, toate în judeţ, lucrările scrise urmând să fie corectate în cele patru centre zonale de evaluare, stabilite conform Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat 2013.

La recenta simulare a Bacalaureatului, 94% dintre candidaţii care s-au prezentat au luat la matematică note sub cinci, în vreme ce la română s-au aflat în această situaţie 87% din candidaţii prezenţi. În acelaşi timp, la istorie au promovat testul 50% dintre candidaţii prezenţi, iar la biologie nu a promovat niciunul dintre candidaţi, nota cea mai mare fiind 3,00.
În sesiunea din vara anului trecut, promovabilitatea la nivelul judeţului Arad a fost de 40,23%, iar în sesiunea de toamnă a fost de 30,57%. AGERPRES