Studenții PractiPASS, la finalul stagiilor de practică

Cu ocazia încheierii anului universitar, studenții care au participat la programul de practică Protecția copilului – de la teorie la practică, vor fi evaluați pentru activitatea desfășurată pe parcursul acestui semestru.

Aceasta este ultima evaluare de care vor avea parte studenții care au beneficiat de stagiile de practică planificate în cadrul proiectului PractiPASS. Activitatea din acest semestru a constat în elaborarea și implementarea unor proiecte realizate pe grupe de studenți. Studenții au avut posibilitatea să opteze pentru teme încadrate pe trei secțiuni: activități de voluntariat în serviciile de protecție a copilului, propuneri de măsuri de protecție pentru copilul aflat în dificultate și activități didactice pentru copii. Proiectele elaborate au demonstrat capacitatea studenților de a aplica în situații concrete cunoștințele dobândite pe parcursul stagiilor de practică, dar și angajamentul și devotamentul lor pentru domeniul protecției copilului.

“Din punctul meu de vedere, proiectul PractiPASS a însemnat pentru fiecare dintre noi o etapă de evoluție, o perioadă de dezvoltare atât profesională, cât și personală. Prin activitățile de la locul de practică am învățat modalități de a interacționa cu beneficiarii, am fost responsabilizați și la rândul nostru am învățat să responsabilizăm persoanele cu care interacționăm în realizarea de proiecte. Am evoluat pe plan personal deoarece am fost “îndemnați” cu ajutorul PractiPASS prin competiția de proiecte, proiect ce m-a motivat atât pe mine, cât și pe colegii mei din echipă să reușim să ducem la bun sfârșit un eveniment caritabil care a avut un real success în rândul studenților și nu numai. Astfel am reușit să ajutăm oameni aflați în dificultate. Sunt foarte mulțumit de ceea ce am reușit să realizăm și să fim. Sper ca în continuare să existe astfel de inițiative care motivează și mobilizează studenții să urce pe scara succesului”, a declarat un student la Asistență Socială, anul II, Universitatea din București.

Proiectul PractiPASS se află în al treilea an de implementare și este derulat în parteneriat inter-regional în trei universități: Universitatea din Oradea, Universitatea din București și Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, și instituții cu activitate în domeniul protecției copilului din cele trei locații. Proiectul PractiPASS, urmărește facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă a studenţilor prin eficientizarea stagiilor de practică. În cadrul proiectului au fost implicați peste 600 de studenți de la specializările Asistență Socială, Sociologie, Psihologie și Psihopedagogie specială.

Partenerii Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane sunt: Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, Administraţia Socială Comunitară Oradea, Fundaţia Copii Făgăduinței – Oradea, Centrul Şcolar pentru Educaţiei Incluzivă nr. 1 Oradea, Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 1 Bucureşti, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 Bucureşti, Fundaţia “Copii în Dificultate” Bucureşti, Şcoala Specială nr. 7 Bucureşti, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad – Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei şi Asistenţă Socială, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad, Consiliul Local al Municipiului Arad – Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară, Fundaţia Creştină R.C.E. Speranţa Copiilor Arad.