Ministerul Educației prelungeşte programul de depunere a contestaţiilor pentru Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a

contestatii_bac.jpgMinisterul Educaţiei Naţionale a decis prelungirea intervalului orar alocat pentru depunerea de contestaţii la Evaluarea Naţională pentru clasa a VIII-a, din ziua de sâmbătă, cu două ore faţă de calendarul iniţial. Potrivit unui comunicat de presă al MEN remis joi, în baza unui ordin de ministru, contestaţiile se pot depune între orele 16,00 – 22,00.

“MEN a notificat inspectoratele şcolare judeţene/ al municipiului Bucureşti să pună în aplicare, imediat, ordinul de ministru. Modificarea a fost decisă în urma solicitării venite din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România, care a precizat MEN, printr-o adresă, că enoriaşii săi respectă ziua de sâmbătă ca pe una de repaus şi de sărbătoare religioasă şi nu pot întreprinde niciun fel de alte activităţi laice, până la apusul soarelui”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanţii MEN precizează că prin decizia adoptată instituţia înţelege să respecte drepturile garantate de Constituţia României şi de legile statului român privind libertatea de conştiinţă şi asigurarea de şanse egale tuturor elevilor, indiferent de cultul de care aparţin aceştia. AGERPRES