Potrivit unei propuneri legislative a Partidului Conservator, elevii ar putea primi în clasa I echipament sportiv gratuit

rechizite2.jpgUn grup de 13 deputaţi şi senatori, la iniţiativa deputatului conservator Mircea Irimie, a iniţiat un proiect legislativ prin care elevii ar urma să primească gratuit, din partea statului, prin intermediul şcolilor, un echipament sportiv complet la intrarea în clasa I.

Partidul Conservator consideră că educaţia şi cultura sportivă a copiilor a avut mult de suferit în ultimii ani din cauza invaziei disproporţionate a tehnologiei în viaţa de zi cu zi, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al partidului.
Potrivit sursei citate, educaţia copiilor este una dintre axele gândirii conservatoare, iar problema sănătăţii în educaţie ar trebui să reprezinte o prioritate naţională în condiţiile creşterii alarmante a ratei obezităţii.

Mircea Irimie, iniţiatorul propunerii, a explicat că acest mod de a-i ajuta pe copii îi va determina să facă mai mult sport decât până acum, reducând astfel semnificativ programul petrecut de către aceştia în faţa calculatorului. “Este de semnalat faptul că incidenţa obezităţii la copiii de vârstă şcolară a crescut alarmant în ultimul timp, acest lucru fiind cauzat de lipsa activităţii sportive şi de alimentaţia necorespunzătoare. Mai mult timp petrecut pe terenurile şi în sălile de sport va scădea incidenţa acestui fenomen ce afectează o parte importantă a acestui sector de vârstă. Cele mai alarmante date arată că un sfert dintre copii sunt supraponderali, iar jumătate dintre elevi au scutire de la orele de sport”, a explicat Mircea Irimie.

În context, conservatorii remarcă faptul că în toate ţările dezvoltate sportul a devenit o adevărată cultură, argumentând că în Germania, spre exemplu, Federaţia Germană de Fotbal are 25.000 de cluburi afiliate şi circa 6,8 milioane de fotbalişti legitimaţi, conform datelor furnizate de federaţie.

“Este momentul ca activităţile sportive din şcoli să primească un impuls din partea mediului politic. Proiectul parlamentarilor conservatori are capacitatea de a genera beneficii pentru copiii care vor participa la el. Iar producătorii români de echipament vor fi, prin lege, singurii beneficiari, legea sprijinind în acest mod, implicit, capitalul românesc”, se mai arată în comunicatul PC. AGERPRES