Întâlnire regională la Brăila pentru implementarea proiectului ‘Caravana Carierei’

O întâlnire regională pentru implementarea proiectului ‘Caravana Carierei’, care este conceput pentru a veni în sprijinul elevilor de liceu ce se pregătesc să păşească spre piaţa muncii, este organizată luni, la Brăila, de coordonatorul proiectului, Blocul Naţional Sindical.

La evenimentul ce va avea loc în Sala Mare a Prefecturii Brăila sunt invitaţi reprezentanţi ai angajatorilor locali, reprezentanţi ai autorităţilor cu atribuţii în piaţa muncii, profesori, elevi, reprezentanţi ai organizaţiilor non-guvernamentale cu activitate în zona de tineret.

Proiectul se adresează tinerilor din învăţământul preuniversitar şi universitar, oferindu-le acestora servicii de informare, orientare şi consiliere profesională, identificarea oportunităţilor de dezvoltare a carierei, campanii de informare şi popularizare a oportunităţilor de tranziţie de la statutul de elev/student la cel de viitor angajat în piaţa muncii.

Blocul Naţional Sindical şi-a propus ca, în cadrul acestei reuniuni, să identifice şi să dezbată pe larg nevoile şi aşteptările angajatorilor ce preiau forţa de muncă tânără, nevoile existente la nivel local din perspectiva sistemului de învăţământ, dar şi problemele cu care se confruntă tinerii aflaţi la început de carieră.

BNS va crea o reţea de centre regionale pentru dezvoltarea carierei, câte unul pe fiecare regiune a proiectului, unde se va oferi consiliere din partea unui personal calificat, prin metode şi instrumente moderne de asigurare a tranziţiei tinerilor absolvenţi de la şcoala la piaţa muncii şi învăţământul superior.

Reţeaua se va forma prin implicarea AJOFM Brăila, autorităţilor publice locale, ONG-urilor, universităţilor, instituţiilor de învăţământ preuniversitar şi a societăţilor comerciale. AGERPRES