Tabără de vară “Junior Rangers” în Munţii Măcinului

Asociaţia de Turism Munţii Măcinului organizează, începând de marţi, cea de-a II-a ediţie a taberei de vară ‘Junior Rangers’, iniţiatorii evenimentului la care vor participa 17 elevi dorind să transforme acţiunea într-o manifestare de tradiţie pentru aria naturală protejată.

Directorul executiv al asociaţiei, Marian Sandu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES că tabăra are drept obiectiv promovarea turismului în Munţii Măcinului, participanţii, elevi cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, urmând să fie antrenaţi în activităţi ecologice, de observare astronomică, dar şi în cursuri de orientare turistică.

‘Prima ediţie a acestei tabere a avut loc în anul 2010 şi intenţionăm să facem din această activitate una de tradiţie pentru Parcul Naţional Munţii Măcinului, în funcţie de cerinţele elevilor şi părinţilor’, a menţionat directorul executiv al asociaţiei neguvernamentale, Marian Sandu.
Participanţii la proiectul Asociaţiei de Turism Munţii Măcinului au fost selectaţi de profesori în funcţie de rezultatele activităţii lor şcolare şi extra-şcolare.

Tabăra, care are loc în perioada 9-12 iulie 2013, la Fântâna de Leac din Parcul Naţional Munţii Măcinului, este organizată în parteneriat cu Şcoala ‘Gheorghe Banea’ din oraşul Măcin şi cu Administraţia Parcului.

Parcul Naţional Munţii Măcinului este una dintre destinaţiile eco-turistice din România promovate la nivel naţional ca destinaţie de top. Aria naturală protejată numără 2.150 de specii de plante şi animale, 27 din ele neregăsindu-se în alte zone din ţară sau din lume. Zona include specii rare sau pe cale de dispariţie, precum şi una dintre cele mai vechi şi cunoscute arii protejate din România, Rezervaţia ştiinţifică Valea Fagilor. AGERPRES