Şcoala Francofonă de Vară a Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău a ajuns la ediţia a III-a

univ bacau3.jpgEdiţia a III- a Şcolii Francofone de vară se desfăşoară în perioada 15-26 iulie la Colegiul National “Dimitrie Cantemir” din Oneşti. În afara celor 65 de elevi din Oneşti, Tg. Ocna, Focşani, vor participa 15 studenţi de la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău.

Cursurile celei de a III- a ediţii vor fi animate de 11 studenţi de la HELMO/ESAS Liege (Belgia), de un student de la Universitatea din Lviv (Ucraina), de profesoara Claire Walthery, Liege, şi de profesorul Damien Message de la Sorbonne 3. Mobilitatea studenţilor şi profesorilor de la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău, susţinută prin programul ERASMUS, precum şi legăturile strânse cu AUF (Agence Universitaire de la Francophonie), au facilitat constituirea acestei echipe.

Programul va cuprinde, pe lângă activităţile desfăşurate jocuri didactice, exerciţii de conversaţie pornind de la documente audio-vizuale, ba chiar sportive şi un atelier de teatru (la Biblioteca “Radu Rosetti” din Oneşti) animat de studenţi belgieni în colaborare cu studenţii trupei de teatru francofon De quoi s’agit-il? a Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău, coordonaţi de Conf. univ. dr. Emilia Munteanu de la Facultatea de Litere.