Senatul Universităţii “Ovidius” a desemnat un prorector drept ordonator de credite după arestarea preventivă a rectorului

univ ovidius.jpgMembrii Senatului Universităţii “Ovidius” din Constanţa s-au reunit, joi, într-o şedinţă extraordinară, şi au desemnat unul dintre cei cinci prorectori ai instituţiei care să preia atribuţiile de ordonator de credite, după ce la începutul acestei săptămâni rectorul Dănuţ Tiberius Epure a fost arestat preventiv pentru luare de mită.

“În prima parte, au fost validate deciziile Consiliului de Administraţie, în principal cele referitoare la rezultatele sesiunii din luna iulie a Admiterii 2013, dar şi altele. În cea de a doua parte, Senatul UOC a desemnat prorectorul care preia atribuţiile de ordonator de credite, în persoana doamnei prof.univ.dr.ing. Gabriela Stanciu, prorector Educaţie şi formare continuă”, au informat, printr-un comunicat remis presei, reprezentanţii universităţii constănţene.

Marţi, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea rectorului Universităţii “Ovidius” din Constanţa, ulterior pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile de către jucătorii Tribunalului Bucureşti. Dănuţ Tiberius Epure este acuzat de trei infracţiuni de luare de mită pentru fraudarea examenului de admitere.
Decizia magistraţilor a fost atacată prin recurs de către avocaţii rectorului, acesta urmând să se judece, zilele următoare, la Curtea de Apel Bucureşti.

În cazul trimiterii în judecată a rectorului şi a suspendării acestuia din funcţie de către Ministerul Educaţiei, la Universitatea “Ovidius” trebuie organizate alegeri pentru desemnarea unui nou rector.

Dănuţ Tiberius Epure a fost ales rectorul Universităţii “Ovidius” în februarie 2012, iar în 2013 acesta a căpătat şi funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor din România. AGERPRES