Brăila: peste 700 de candidaţi înscrişi la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat

bacalaureat4.jpgPeste 700 de candidaţi s-au înscris, în judeţul Brăila, la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, iar acestora li se vor adăuga 300 de corigenţi din seria curentă. “Avem 730 de candidaţi care s-au înscris pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Acestora li se vor adăuga aproximativ 300 de candidaţi dintre elevii de clasa a XII-a, seria curentă, care au rămas corigenţi şi nu au putut susţine examenul în sesiunea din iunie-iulie”, a declarat vineri şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, Iulian Danielescu.

Brăila s-a situat pe primul loc pe ţară la promovabilitatea examenului de bacalaureat în prima sesiune, cu 74,17%. Este pentru al doilea an consecutiv când judeţul Brăila se află pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte promovabilitatea la bacalaureat, anul trecut înregistrând 59,25%, urmată de Iaşi cu 56%, Bihor – 53% şi Buzău – 50%.

Iulian Danielescu a spus că rezultatele de la examenul de bacalaureat, ce clasează judeţul Brăila pe primul loc pe ţară, se datorează seriozităţii cu care candidaţii au tratat acest examen. AGERPRES