Jumătate dintre posturile vacante din învăţământul bistrițean sunt în continuare neocupate

clasa_goala.jpgCu patru săptămâni înainte de începerea noului an şcolar, jumătate dintre posturile vacante din învăţământul bistriţean sunt în continuare neocupate, deşi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a organizat până acum două şedinţe publice de repartizare a acestor catedre.

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără a declarat că următoare şedinţă publică va avea loc săptămâna viitoare şi acolo se vor putea prezenta şi cei care au participat anul trecut la concursul de titularizare în învăţământ şi au obţinut note peste 5.

Şeful IŞJ Bistriţa-Năsăud a spus că este de aşteptat ca repartizările să dureze până la debutul anului şcolar, în 16 septembrie, urmând ca unele posturi să fie ocupate fie cu pensionari, fie prin cumul cu profesori de altă specialitate.

Potrivit datelor publicate pe site-ul inspectoratului, la această dată mai sunt vacante 472 posturi în învăţământ, dintre care cele mai multe ar trebui ocupate cu profesori de matematică, învăţători, educatori, profesori de franceză, engleză şi fizică, dar şi cu profesori de specialitate pentru liceele vocaţionale.

Dintre candidaţii la concursul de titularizare de anul acesta, care au obţinut note peste 5, au fost repartizaţi pe post 347, însă numai 73 sunt titulari, restul urmând să semneze contracte pe durată determinată. AGERPRES