Şcolile Capitalei sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar

clasa_moderna.jpg Administraţiile locale din Bucureşti au efectuat în această vară lucrări de reparaţii şi igienizare în unităţile şcolare, astfel încât să fie pregătite pentru începerea noului an şcolar.

În sectorul 2, primarul Neculai Onţanu a solicitat lucrări de reparaţii şi igienizări în toate cele 73 de unităţi de învăţământ (20 licee, 32 de şcoli şi 21 de grădiniţe), iar în prezent acestea se află în perioada de recepţie a lucrărilor.

Primăria sectorului 2 a alocat din bugetul local pentru aceste lucrări 1,8 milioane de lei. Banii au fost folosiţi pentru reparaţii la grupuri şi instalaţii sanitare, instalaţii electrice, la terasă, la acoperiş, la încălzire, revizii centrale termice, reparaţii la tâmplărie exterioară, interioară, parchet, igienizare, asfaltare curţi, reparaţii instalaţii de apă şi canalizare etc.

Tot în acest an vor fi finalizate lucrările de modernizare şi extindere pentru Liceul Teoretic ‘C. A. Rosetti’ şi Colegiul Naţional ‘Iulia Haşdeu’, suma alocată de la bugetul Primăriei sectorului 2 fiind de 1,19 milioane de lei, o parte din valoarea totală a proiectului, de 58,6 milioane de lei, obţinuţi din fonduri europene. Totodată, se continuă demersurile de accesare a fondurilor europene pentru reabilitarea Colegiul Tehnic ‘Dimitrie Leonida’ şi Colegiul Economic ‘A.D. Xenopol’, conform unui comunicat de presă al autorităţii locale.

Administraţia Şcolilor, Liceelor şi Grădiniţelor Sector 4 a efectuat intervenţii în cele 76 de locaţii. Au fost remediate defecţiunile instalaţiilor electrice, sanitare, de canalizare, ale sistemelor de închidere şi etanşare a uşilor şi ferestrelor, a sistemelor de supraveghere şi alarmare, a defecţiunilor mobilierului şcolar.
Totodată, a fost făcută şi igienizarea spaţiilor anexe, verificarea instalaţiilor de încălzire, curăţirea şi amenajarea terenurilor de joacă din perimetrul unităţilor, urmând ca până la deschiderea noului an şcolar totul să fie finalizat.

Primăria sectorului 6 a transmis că încă de la începutul verii au intrat în reparaţii şi igienizări toate unităţile de învăţământ de pe raza sectorului, cu excepţia celor cuprinse în programul Băncii Europene de Investiţii.

Lucrările interioare sunt programate să fie finalizate înainte de începerea noului an şcolar 2013-2014, iar suma alocată este de 14 milioane de lei. AGERPRES