În Hunedoara, peste 90% din unităţile de învăţământ sunt autorizate sanitar

clasa_goala.jpgAproape 93% din unităţile de învăţământ aflate în judeţul Hunedoara au primit autorizaţii sanitare de funcţionare în urma verificărilor efectuate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), în pregătirea anului şcolar 2013-2014.

‘Problemele principale ce au fost identificate în cazul şcolilor şi grădiniţelor se referă la asigurarea surselor de apă potabilă, grupurile sanitare şi crearea unor circuite separate, în clădiri, pentru preşcolari şi şcolari. În judeţul Hunedoara sunt 24 de unităţi de învăţământ care nu au îndeplinit normele sanitare pentru a putea fi autorizate, dintre care 14 sunt şcoli, iar diferenţa sunt grădiniţe’, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

În cazul şcolilor, majoritatea acestora se află în zona rurală şi în Valea Jiului. Cinci dintre şcoli funcţionează în aceleaşi spaţii cu grădiniţele şi nu asigură circuite separate pentru şcolari şi preşcolari. În plus, anumite grădiniţe funcţionează la parterul unor blocuri de locuinţe, astfel că acestea riscă să fie supraaglomerate sau copiii nu dispun de o curte în care să se poată juca în aer liber.

Comparativ cu anii precedenţi, numărul şcolilor autorizate din punct de vedere sanitar este în creştere uşoară.

DSP Hunedoara va continua controalele în unităţile de învăţământ până la începerea anului şcolar. AGERPRES