Donaţii constând în rechizite pentru 100 de copii aflaţi în plasament maternal în judeţul Braşov

rechizite.jpg100 de copii din clasele V-VIII, aflaţi în plasament maternal, la familii din judeţul Braşov, au primit joi donaţii constând în rechizite, în cadrul proiectului “Solidaritatea Braşoveană”.

Fiecare din cei 100 de copii au primit câte un pachet de rechizite cu tot ce este necesar pentru începerea anului şcolar şi câte un pachet cu dulciuri.

Directorul adjunct din partea Agenţiei de Dezvoltare Durabilă Braşov, Iosif Ciurean a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că cele 100 de pachete cu rechizite sunt donaţii atât din partea a două societăţi comerciale braşovene, cât şi din partea unor persoane fizice.

“De la înfiinţarea proiectului “Solidaritatea Braşoveană”, în anul 2011, până acum am reuşit să ajutăm atât copii, cât şi persoane fizice care au o situaţie materială precară. Aproape zilnic primim donaţii, constând în bani, de la firme şi persoane fizice, dar şi diverse produse pe care apoi le distribuim. Încercăm să ajutăm un număr cât mai mare de persoane care au venituri foarte mici sau chiar deloc”, a spus Iosif Ciurean.

La rândul său, directorul adjunct al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Braşov, Gheorghe Durnă a precizat că pentru toţi copiii aflaţi în plasament maternal există fonduri prevăzute în bugetul instituţiei alocate pentru cumpărarea de rechizite.
“Oricum noi avem fondurile necesare pentru cumpărarea de rechizite acestor copii, dar dacă au fost posibile aceste donaţii vom folosi banii pentru alte proiecte, în folosul copiilor”, a spus Gheorghe Durnă.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Braşov, în judeţ se află în prezent, în plasament maternal, 320 de copii cu vârste cuprinse între o lună şi 18 ani. AGERPRES