ARACIS a acordat Universităţii “Transilvania” din Brașov Certificatul Încredere Ridicată pentru a doua oară

univ_transilvania_bv.jpgUniversitatea Transilvania din Braşov a primit miercuri, Certificatul de evaluare instituţională din partea Agenţiei Naţionale de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior din România (ARACIS) pentru activitatea desfăşurată în perioada 2007-2012. Certificatul acordat este Încredere Ridicată, cel mai bun calificativ din nomenclatorul ARACIS.

Rectorul Universităţii Transilvania prof.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan s-a declarat mulţumit de calificativul primit precizând că sunt foarte puţine universităţi care au obţinut acest calificativ. “Suntem mulţumiţi. Este ceea ce speră fiecare universitate din România şi este o reconfirmare a activităţii, dar şi a rezultatelor activităţii noastre din ultimii cinci ani. Ne menţinem statutul pentru că, în anul 2007 am primit acelaşi calificativ”, a declarat rectorul Universităţii Transilvania în cadrul şedinţei Senatului, unde a avut loc înmânarea Certificatului de evaluare instituţională.

La rândul lui Adrian Miroiu, vicepreşedinte ARACIS a precizat că Universitatea Transilvania a obţinut pentru a doua oară cel mai înalt calificativ pe care-l acordă ARACIS. “Gradul de Încredere Ridicat înseamnă nu numai că şi-a păstrat nivelul de acum cinci ani, dar a şi crescut, pentru că noi luăm în considerare aceste caracteristici ale universităţii care ţin de capacitatea instituţională, programele de studii, calitatea educaţiei şi celelalte servicii pe care le acordă studenţilor, dar şi cercetarea ştiinţifică desfăşurată. Au fost evaluate cele 16 programe de licenţă şi pentru toate s-a constatat că, faţă de perioada anterioară, sunt progrese evidente. Şi în ceea ce priveşte conducerea şi administrarea, Universitatea “Transilvania” este una dintre cele mai performante din ţară”, a subliniat vicepreşedintele ARACIS.
Universitatea “Transilvania” are 20.000 de studenţi care învaţă în 18 facultăţi. AGERPRES