Camera Deputaţilor va dona unor şcoli peste 500 de imprimante şi copiatoare

zgonea_microfoane.jpgCamera Deputaţilor va dona unor şcoli din ţară peste 500 de imprimante şi copiatoare funcţionale, dar scoase din uz în vederea reducerii consumului de hârtie.

“Eu cred foarte mult în acest proiect, cred că 530 de imprimante plecate din Camera Deputaţilor din cele 1.250 înscrise în actele noastre este un prim pas către o societate informaţională, o societate care consumă mai puţină hârtie. Sper ca la sfârşitul anului din cele 25.000 de topuri de hârtie să fi consumat numai 12.000 şi anul viitor să ne îndreptăm către 1.000-2.000 de topuri de hârtie”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri.

El a spus că s-au strâns până acum de la parlamentari sau de la funcţionari publici 100 de imprimante şi copiatoare, pe care le-a şi arătat jurnaliştilor în conferinţa de presă. “Până în prezent am reuşit să strângem 100 de imprimante. Am înfiinţat 12 centre de multiplicare, pe etajele opt, şapte, şase, cinci, câte trei pe fiecare etaj. Am speranţa că la sfârşitul săptămânii viitoare departamentul tehnic va aduce numărul de centre de multiplicare la 25. Toate aceste lucruri s-au făcut fără resurse financiare. Până la sfârşitul săptămânii viitoare vor fi scoase din uz în Camera Deputaţilor peste 500 de imprimante şi copiatoare. Toate aceste imprimante şi copiatoare vor fi donate şcolilor. Am vorbit cu ministrul Educaţiei, care mi-a trimis zilele acestea o listă cu peste 500 de şcoli care vor fi dotate. Noi credem că tinerii au nevoie de aceste imprimante mai mult decât avem noi nevoie la Camera Deputaţilor. O să îi rog pe deputaţii care au şcolile în colegiile lor să mă ajute să distribuim împreună cu directorii şi inspectorii de şcoală aceste imprimante şi copiatoare. Voi verifica ca toate şcolile selectate de Ministerul Educaţiei Naţionale să primească imprimantele şi copiatoarele funcţionale”, a afirmat Zgonea. AGERPRES