Finalizarea celor 1.400 de locale de şcoli în lucru va fi prioritizată pe numărul de elevi, spune ministrul Pricopie

pricopie_remus7.jpgMinistrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat vineri că finalizarea celor 1.400 de obiective de investiţii începute în reţeaua de învăţământ în perioada 2006-2009 s-ar putea face cu fonduri europene, însă “alocarea banilor va fi prioritizată în funcţie de numărul elevilor”.

“Din păcate, avem exemple din perioada 2007-2008-2009 când s-au alocat bani pentru clădiri, iar apoi fie lucrează sub efectiv, fie pur şi simplu nu au copii (…) Prin urmare, aceste 1.400 de obiective care sunt într-un anumit stadiu de finalizare vor fi prioritizate în funcţie de necesarul pentru fiecare localitate în parte, nu le vom lua automat şi le vom finanţa. Acest inventar există, am transmis şi către Ministerul Dezvoltării fişele de obiective pentru fiecare în parte şi noi sperăm ca de data aceasta banii să fie cheltuiţi cu responsabilitate”, a declarat ministrul Educaţiei, aflat în vizită în localitatea buzoiană Săpoca.
Potrivit ministrului Pricopie, e necesară o sumă de aproximativ 1,6 miliarde de lei pentru finalizarea acestor investiţii.

“Soluţiile pe care încercăm să le punem în practică sunt Proiectul Regio, vom încerca cu banii necheltuiţi pe fonduri structurale din perioada 2007 să realimentăm această componentă şi să mergem mai departe cu obiectivele începute, iar pentru perioada 2014-2020 premierul a cerut personal să existe un fond special în cadrul Proiectului Regio de 700 de milioane de euro pentru infrastructura educaţională”, a afirmat ministrul Educaţiei.

Pricopie a fost prezent vineri la închiderea oficială a proiectului de reabilitare a Şcolii Gimnaziale Măteşti, comuna Săpoca. La eveniment au mai participat IPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, senatorul Ecaterina Andronescu, preşedintele CJ Buzău, Cristi Bâgiu, primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, parlamentari din acest judeţ. AGERPRES