Aproximativ 40 de edituri cu profil pedagogic participă la Târgul Gaudeamus Carte Şcolară

gaudeamus.jpgCea de-a XI-a ediţie a Târgului Gaudeamus Carte Şcolară s-a deschis joi, în premieră în acest an, în Piaţa Universităţii, în incinta unui pavilion amplasat lângă statuia lui Gheorghe Lazăr.

“Târgul Gaudeamus Carte Şcolară s-a deschis astăzi pentru prima oară în Piaţa Universităţii. Aici, părinţii şi copii vor găsi cărţi şi manuale pentru toate clasele, de la clasa I-a până la liceu – sunt manuale, auxiliare, cursuri de limbi străine, manuale didactice foarte interesante şi foarte moderne”, a declarat Cornelia Scarlat, unul dintre organizatorii Târgului Gaudeamus.

La târg vor fi prezente aproximativ 40 de edituri cu profil pedagogic, care vor prezenta publicului de la manualele aprobate pentru acest an de Ministerul Educaţiei Naţionale şi o gamă foarte variată de materiale didactice pentru toate nivelurile şcolare, până la titluri din literatura română şi internaţională cuprinse în bibliografia şcolară sau jocuri şi cărţi pentru preşcolari.
“Fiecare editură a adus pe lângă manuale şi auxiliare aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru acest an şi o gamă foarte largă de cărţi de beletristică, dar şi enciclopedii, dicţionare sau îndrumare didactice. Editorii vor face pentru public şi numeroase reduceri şi noi credem că atât părinţii cât şi copiii vor găsi aici tot ce au nevoie într-un singur loc fără să mai fie nevoie să alerge prin tot oraşul”, a afirmat Cornelia Scarlat.

Târgul Gaudeamus Carte Şcolară 2013 se înscrie în seria de evenimente organizate de Radio România în cadrul Programului Lectura. Târgul este organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti şi cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Evenimentul se desfăşoară în perioada 19-29 septembrie. Programul de vizitare este zilnic între orele 10,00-20,00, iar intrarea publicului este liberă. AGERPRES