Ceremonia de deschidere a anului universitar la UMF Iaşi va prilejui un spectacol de excepţie

umf_iasi_deschidere.jpgPe 30 septembrie, începând cu ora 17.30, în Piața Națiunii (esplanada universității), va avea loc Ceremonia de Deschidere a anului universitar 2013 – 2014 a Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași.

Festivitatea de lansare a anului universitar, care va sta sub semnul diversității și multiculturalității, va debuta la ora 17.30 cu prezentarea națiunilor reprezentate de studenții UMF Iași și mesajele invitaților speciali. Festivitatea de deschidere va fi urmată de spectacolul de teatru coregrafic “OuiBaDa”, cu participarea extraordinară a maestrului coregraf Gigi Căciuleanu. Evenimentul se va încheia la ora 21.00 cu un spectacol festiv de artificii și proiecții video. Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013 – 2014 va fi transmisă online pe platforma de e-learning www.umfiasi.ro.

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2013-2014 al Universității de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” Iași, care se va desfășura sub sloganul “Diversitate și Multiculturalitate”, subliniază poziția Universității de lider național în domeniul învățământului superior medical precum și expunerea internațională a acesteia. Festivitatea se va deschide cu ceremonialul Drapelelor Națiunilor, urmat de mesajele rectorului UMF și ale invitaților speciali precum și premierea studenților care s-au remarcat anul universitar trecut prin rezultate deosebite.

De la ora 19.30, spectatorii vor putea trăi magia dansului contemporan într-o poveste uluitoare – de la îndepărtat la apropiat, de la specificul naţional la universalitate – urmărind spectacolul de teatru coregrafic “OuiBaDa” cu participarea extraordinară a maestrului coregraf Gigi Caciuleanu. Seara se va încheia cu un spectacol festiv de artificii și proiecții video.

“Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași este o universitate multiculturală, multinațională, plurilingvistică, fiind cea mai cosmopolită universitate din Estul Europei, cu studenți din 84 de țări. Deschiderea anului universitar 2013-2014 se va face sub auspiciile diversităţii şi multiculturalității, sub drapelele celor 84 de naţiuni, cu un spectacol extraordinar al căutărilor între două spaţii culturale”, a declarat Prof.Univ. Dr. Vasile Astărăstoae, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași. Pentru rudele și prietenii studenților din străinătate, ceremonia va fi transmisă online pe platforma de e-learning www.umfiasi.ro.