Deschiderea anului universitar la UNTAC se va face cu un film premiat la Cannes

univ_nat_arte.jpgDeschiderea anului universitar 2013 – 2014 la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” din București (UNATC) va avea loc marți, 1 octombrie, ora 17.00, la Sala Atelier a UNATC, în prezența ministrului educației naționale, prof. univ.dr. Remus Pricopie.

Specificul vocațional al UNATC face ca evenimentul să includă cateva etape specifice cum ar fi ceremonia de bun venit pentru tinerii studenți, proiecția unui film, un spectacol de coregrafie și un spectacol de teatru. Pentru acest an va avea loc proiecția scurt metrajului “În acvariu”, regizor Tudor Jurgiu, doctorand UNATC, film premiat cu premiul III la secțiunea Cinefondation a Festivalului de Film de la Cannes 2013.

Proiecția de film va fi urmată de spectacolul de coregrafie “Kairos”, coordonator prof. univ. dr. Sergiu Anghel, premiat cu premiul pentru cel mai bun spectacol coregrafic la Gala Absolvenților UNATC 2013. Va urma spectacolul de teatru “Pisica Verde”, regizor Cristi Juncu, un spectacol al absolvenților de licență promoția 2013, clasa prof. univ. dr. Adrian Titieni. “Pisica verde” a obținut în doar cele 4 luni de la lansare 3 premii la Gala Tânărului Actor Hop 2013, 5 premii la Festivalul Serile Teatrului Studențesc 2013 și 1 premiu la Gala Absolvenților UNATC 2013.

Ca un specific al UNATC, fiecare grupă de studenți are un profesor coordonator, care preia la intrarea în universitate o grupă de studenți pe care o va coordona pe întreg parcursul anilor de studii. De aici și declarațiile actorilor români care, evocând anii de studenție, spun de fiecare dată că au făcut parte din clasa unui anumit profesor cum ar fi “clasa profesorului Ioan Cojar”, “clasa profesorului Florin Zamfirescu” sau “clasa profesorului Gelu Colceag”. În cadrul ceremoniei de deschidere a anului universitar profesorii coordonatori vor striga catalogul fiecărei grupe iar studenții vor fi întâmpinați cu flori.