Principesa Margareta a participat la deschiderea anului universitar la Universitatea din Piteşti

Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a participat, luni, la festivitatea de deschidere a anului universitar la Universitatea din Piteşti. “Este o bucurie să particip la ceremonia de deschidere a anului universitar în universitatea domniilor voastre, aşa cum am promis acum un an, cu ocazia primirii titlului de Doctor Honoris Causa. Mă aflu aici alături de comunitatea profesorilor şi studenţilor pentru a sărbători un nou început”, a spus Principesa Margareta.

Alteţa Sa şi-a amintit de anii studenţiei şi le-a transmis celor care studiază la Universitatea din Piteşti un mesaj de încurajare.

“Felicit pe noii membri ai familiei universitare, studenţii din anul întâi, pentru că au ales această instituţie. (…) Uitându-mă înapoi, în anii în care şi eu am fost studentă, pot spune că au fost plini de şanse, de experienţe preţioase, alături de colegi şi profesori. Studenţilor din anii mari le transmit încurajarea mea de a merge mai departe în viaţa universitară. În anii de facultate avem libertatea de a visa, de a explora, înainte de a intra în viaţa profesională”, a spus Principesa Margareta.

Un alt subiect abordat în discurs a fost cel referitor la rolul instituţiilor de învăţământ superior în evoluţia societăţii româneşti: “Conflictele sociale şi neajunsurile de zi cu zi îşi au de multe ori rădăcinile în lipsa de democraţie şi absenţa unei acţiuni publice competente şi responsabile. Misiunea universităţii este să facă radiografia problemelor României de astăzi şi să formuleze soluţii ştiinţifice şi practice. Familia mea şi cu mine vă suntem alături în paşii prezentului şi în cei spre viitor”.

Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Piteşti în noiembrie 2012, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea instituţiei de învăţământ superior. Principesa Margareta nu a putut participa atunci la eveniment, titlul fiind înmânat Principelui Radu. AGERPRES