România este pentru o săptămână gazda unei reuniuni a elevilor din 15 ţări europene

Peste 200 de elevi şi profesori din 15 ţări europene participă, la Bucureşti, la evenimentul de deschidere a Academiei Şcolilor din Europa Centrală (ACES), una dintre cele mai importante reţele de şcoli internaţionale, care are ca obiectiv activarea şi stimularea dialogului intercultural şi cooperarea dintre tineri.

Tema ediţiei din acest an este “Eu şi ceilalţi. Să descoperim diversitatea din jurul nostru”, fiind înscrise 44 de proiecte din 105 şcoli din 15 ţări din regiune, dintre acestea 22 fiind din România.

“Pentru implementarea ulterioară a proiectelor, participanţii primesc o bursă în valoare de 1.800 de euro pentru şcolile coordonatoare, respectiv 1.600 de euro pentru şcolile partenere”, precizează sursa citată.

Pentru a învăţa cum să-şi implementeze proiectele şcolare bi/trilaterale, elevii participă la ateliere de lucru susţinute de către experţi din toată Europa. În cadrul atelierelor de lucru, elevii şi profesorii coordonatori se familiarizează cu tema competiţiei, luând parte la diverse activităţi, precum experimente sociale, jocuri sau piese de teatru.
Până în prezent, peste 25.000 de elevi şi aproximativ 4.000 de profesori au participat la ACES. AGERPRES