Elevii liceelor tehnologice din sectorul 3 vor putea face stagii de pregătire la Universitatea Politehnica din Bucureşti

univ_politehnica_buc_.jpgElevii liceelor tehnologice din sectorul 3 vor putea face stagii de pregătire în laboratoarele Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB), în baza unui protocol de colaborare semnat luni de primarul Robert Negoiţă şi rectorul UPB, George Darie.

“Este o ocazie specială, noi am mai făcut un protocol şi cu Universitatea Bucureşti şi încercăm să facem o colaborare cât mai bună dintre zona administrativă şi zona universitară. Dorim să ne completăm reciproc în folosul celor două instituţii, studenţilor şi elevilor sectorului 3. Avem colegii şi licee tehnice şi vrem să îi promovăm să studieze la UPB, să vedem cum putem corela liceul şi universitatea ca ele să vină în aşteptările tinerilor, pentru a identifica şi nevoile lor. (…) Avem nevoie de specialişti, în general, în ţară şi trebuie să strângem rândurile în zona administrativă, educaţională şi economică”, a afirmat Robert Negoiţă, cu ocazia semnării protocolului, precizând că nu este ultimul protocol de acest tip, deoarece autoritatea locală are nevoie de astfel de colaborări.

La rândul său, rectorul UPB a arătat că semnarea protocolului “este în firea lucrurilor”, o armonizare între învăţământul liceal şi UPB. “Ceea ce se întâmplă astăzi este în firea lucrurilor, este normal să existe o armonizare. Avem în vedere organizarea unor stagii ale elevilor de liceu în laboratoarele din Politehnică, dar şi alte categorii de activităţii, vizite ale elevilor în unităţi industriale şi chiar pregătire pre-bacalaureat pentru elevii de liceu. Sperăm că rezultatele se vor vedea cât de curând”, a spus George Darie.
În luna mai, primarul Robert Negoiţă a avut o întâlnire cu managerul districtului Hamburg-Eimsbuttel, primarul Torsten Seveke, şi consulul onorific al României la Hamburg, Klaus Rainer Kirchhoff, pentru o cooperare care să implice transformarea Şcolii gimnaziale 195 din sectorul 3 în şcoală româno-germană.
“Cooperarea noastră se va baza în primul rând pe cea mai importantă investiţie în educaţie şi învăţământ. Şcoala 195 se va transforma din punct de vedere logistic şi al dotării în şcoală româno-germană. Avem o cerinţă foarte mare din partea copiilor pentru a învăţa limba germană”, a afirmat Negoiţă.
De asemenea, edilul sectorul 3 a spus că va fi interesat de un schimb de experienţă cu germani care au lucrat în administraţia locală, pensionari, care să vină în România în vederea implementării unui sistem administrativ cât mai eficient posibil.

Primarul Torsten Seveke a apreciat proiectul de colaborare cu administraţia locală a sectorului 3. “Ne-am propus să dezvoltăm două teme, legate de învăţământ, pentru a adopta un stil modern şi altele legate de activitatea economică şi îmbunătăţirea administraţiei”, a arătat el.

De asemenea, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a discutat în luna iunie cu directorul Institutului Cervantes, Juan Carlos Vidal, despre un parteneriat pentru implementarea unui proiect de predare în limba spaniolă în cadrul Şcolii “Federico Garcia Lorca”. Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 3, se urmăreşte şi demararea unui program pentru predarea limbii spaniole copiilor preşcolari.
Până în prezent, Institutul Cervantes a implementat acest proiect în România în zece centre iar în sectorul 3 va fi implementat în anul şcolar 2013 – 2014. Totodată, s-au purtat discuţii pentru crearea la Şcoala “Federico Garcia Lorca” a unui centru de instruire a profesorilor pentru predare în limba spaniolă. AGERPRES