Universitatea Oradea a fost evaluată de ARACIS

univ oradea.jpgUniversitatea din Oradea a fost evaluată, în perioada 16-18 octombrie, de o echipă a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), acţiune care a decurs în ‘foarte bune condiţii’, a anunţat luni instituţia academică.

Potrivit unui comunicat remis luni, de Biroul de presă al Universităţii, la încheierea vizitei, experţii şi studenţii din comisia ARACIS au arătat că, “din punct de vedere logistic şi administrativ, evaluarea a decurs în foarte bune condiţii, iar documentaţia specifică a fost elaborată conform standardelor ARACIS”.

Directorul de misiune, prof. dr. Ion Popa (Academia de Studii Economice din Bucureşti) a precizat că acordarea calificativului de ‘încredere ridicată’ şi concluziile specifice sunt de competenţa Consiliului ARACIS şi vor fi făcute publice după şedinţa din noiembrie sau decembrie a Consiliului Agenţiei.

Comisia de evaluare a fost compusă din 29 evaluatori, din care un expert străin din Ungaria şi doi studenţi. S-a făcut o evaluare a universităţii din punct de vedere instituţional precum şi a celor 19 programe de studii (specializări) de licenţă.

Concluziile generale ale vizitei de evaluare au fost prezentate vineri, în faţa rectorului, a preşedintelui Senatului, a Consiliului de Administraţie, a directorului Departamentului de Asigurare a Calităţii, a preşedintelui Consiliului Calităţii, a preşedintelui Comisiei de Evaluare şi Asigurare a Calităţii a Senatului universitar şi a reprezentanţilor studenţilor, menţionează sursa citată. AGERPRES