Primăria Cluj-Napoca îi premiază pe tinerii talentaţi

Primăria Cluj-Napoca lansează concursul pentru desemnarea “ambasadorilor Clujului”, anunţă un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Gala de excelenţă “10 pentru Cluj – Juniorii Clujului, speranţele Cetăţii’ este un eveniment în cadrul căruia, prin concurs, tinerii, de la copii de grădiniţă la liceeni, pot primi titlul de ‘ambasador al Clujului’ sau premii pentru rezultatele deosebite pe care le-au obţinut de-a lungul acestui an, în diferite domenii.
Concursul este împărţit pe vârste, respectiv grădiniţă, gimnaziu, liceu, dar şi pe domenii, cum ar fi artele, sociologia, IT, sport, ştiinţe sau inovaţie. Ei trebuie să dovedească prin diplomele obţinute la diferite concursuri naţionale şi internaţionale, dar şi prin recomandările profesorilor, că au avut rezultate deosebite în domeniile pe care şi le-au ales.

‘Primăria şi Consiliul local Cluj-Napoca, cu concursul mediului de afaceri şi al instituţiilor reprezentative la nivel local, îşi propune premierea tinerilor merituoşi care au obţinut rezultate deosebite la învăţătură pe tot parcursul anului şcolar’, se arată în comunicat.

De asemenea, se vor acorda şi titlurile de ‘Profesorul anului’ şi ‘Elevul anului’, iar începând cu această ediţie, se va introduce un criteriu nou în ceea ce priveşte înscrierea elevilor în concurs: nu vor fi eligibile dosarele candidaţilor care au obţinut premii doi ani consecutivi la ‘Gala 10 pentru Cluj’.
‘Motivul este stimularea înscrierii în concurs a unui număr cât mai mare de elevi, cât şi posibilitatea de afirmare şi a altor elevi care au obţinut rezultate deosebite la învăţătură, dar care nu au obţinut premii la nicio ediţie de până acum, se mai precizează în comunicatul transmis de Primăria Cluj-Napoca. AGERPRES