La Iași are loc Congresul Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

boli_metabolice_congres.jpgÎn perioada 6-8 noiembrie se desfășoară în Iași cel de-al 11-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, având patronajul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași. În programul congresului, ale cărui lucrări au loc la Teatrul pentru Copii și Tineret “Luceafărul”, sunt incluse sesiuni de comunicări științifice, întâlnirea Asociațiilor Persoanelor cu Diabet și sesiunea națională a Asociației Române a Educatorilor în Diabet. De asemenea, vor susține prezentări importante personalități din domeniu din Cehia, Italia, Franța și Germania.

“Organizarea celui de-al 11-lea Congres al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice la Iași în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Grigore T. Popa’ este o recunoaștere a profesionalismului și abnegației specialiștilor care și-au dedicat viața luptei cu aceste afecțiuni în creștere ca frecvență în societatea modernă. Este, în același timp, un mesaj către societate că în pofida condițiilor precare în care își desfășoară activitatea, medicii români nu-și abandonează misiunea pentru care s-au pregătit”, a declarat rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași, Prof.Univ. Dr. Vasile Astărăstoae.

Congresul va fi urmat de Cursul cu tema “Nutriția și bolile metabolice” organizat de Societatea Română de Nutriție, pentru medici rezidenți și tineri specialiști. La actuala ediție a congresului s-au înscris peste 500 participanți și beneficiem de suportul principalelor firme producătoare și importatoare de medicamente din specialitatea noastră.