Liceul Tehnologic “Virgil Madgearu” Constanţa paricipă activ în cadrul proiectului “Right career choice for a happy tomorrow”

madgearu_cta_proiect2013.jpgLiceul Tehnologic “Virgil Madgearu” Constanţa deruleaza in perioada un proiect de parteneriat Leonardo da Vinci, cu un grant de 25.000 Euro, acordat de Comisia Europeană. Ţările partenere în proiect sunt: România, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Italia, Lituania, Croaţia, Polonia, Grecia.

Titlul proiectului este “Right career choice for a happy tomorrow” şi are următoarele obiective: realizarea unor studii privind orientarea profesională la nivel european, care să permită viitoare colaborări; analiza practicilor/statisticilor privind orientarea profesională în diferite ţări europene; determinarea nivelului disponibilitătii elevilor pentru domeniul profesional; identificarea aşteptărilor elevilor care sunt nemulţumiţi de alegerea făcută; motivarea elevilor şi profesorilor pentru învăţarea unei limbi străine şi cooperare interculturală.

În perioada 26.10-01.11.2013, s-a desfăşurat la Baktaloranthaza – Ungaria, a patra întâlnire din cadrul proiectului. Obiectivele întâlnirii au fost: cunoaşterea elevilor care au format delegaţiile prin participarea la activităţi comune de vizitare a şcolii partenere Apaczai Educational Centre din Kisvarda; discuţii privind realizarea brosurii proiectului, verificarea si corectarea informatiilor de pe site-ul proiectului, de fiecare partener; vizitarea Liceului Inczedy Gyorgy si a campusului cu ateliere de practica pentru diverse calificari profesionale din Nyiregyhaza; vizita culturala in orasul Eger cu vizitarea castelului, observatorului si a catedralei.
Echipa României a fost formată din prof Dana Stavrositu, prof. Viorica Bucur şi elevii Erkan Osnam, Sorina Elena Nae, Roxana Madalina Chirea, Iohana Tanase şi Ionela Lacramioara Ursache.

Obiectivele stabilite au fost atinse în totalitate, impresiile elevilor fiind unele de natură să-i motiveze în învăţarea limbilor străine, pentru a putea stabili relaţii cu persoane din spaţiul european. Elevii au purtat discuţii cu elevii delegaţiilor partenere privind meseriile pe care le studiază şi pentru care se formează.A fost stabilită următoarea vizită în Grecia pentru prima săptămână din luna februarie 2014.