Noul Nissan Qashqai: crossoverul original reinventat

nissan_qashqai_1.jpgNissan lansează noua generaţie a crossover-ului său emblematic

Noul model vine să consolideze succesul fără precedent predecesorului său, care a si inaugurat segmentul din care face parte

Interior premium şi tehnologii avansate pentru maximum de confort

Disponibil din 2014

7 noiembrie 2013 marchează cel mai semnificativ moment in istoria crossover-elor din ultimii şapte ani. În 2007 Nissan a lansat un model care a devenit pionierul în domeniu, a convins 2 milioane de cumpărători şi a fost imitat în scurt timp numeroşi concurenţi. Astăzi, acel model este reinventat.

Inovaţia şi entuziasmul Nissan se regăsesc şi în ADN-ul noului Qashqai. Cu ocazia lansării din Londra, peste 5.000 de oameni au trimis fotografii reprezentative pentru domeniul inovaţiei tehnologice. Toate aceste fotografii au fost ulterior dispuse pentru contura forma noului Qashqai, dezvăluind astăzi noul în premieră.

Noul Qashqai pe scurt

Nissan Qashqai este liderul consacrat pe segmentul crossover-elor, cu peste 2 milioane de exemplare produse din 2007 până în prezent. Acesta se adresează atât şoferilor din segmentul C care doresc un plus de stil, tehnologie şi plăcere, precum şi cumpărătorilor aflaţi în căutarea eficienţei pe toată linia. Noul Nissan Qashqai doreşte să-şi consolideze poziţia de lider a companiei Nissan în categoria corssover odată cu începerea comercializării sale pe pieţele selectate începând din ianuarie 2014.

Tehnologia premium, cea de-a doua generaţie de design crossover şi dinamica optimizată se reunesc pentru a forma împreună esenţa noului Nissan Qashqai.

Noul Qashqai este cu 49mm mai lung decât actualul model, iar înălţimea şi lăţimea au fost redimensionate, maşina dobândind o postură aerodinamică şi echilibrată. Caracteristicile distincte – oferă un aspect premium, păstrând în acelaşi timp aspectul inconfundabil Qashqai.

Tehnologia Safety Shield include acum şi Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Support şi Traffic Sign Recognition, alături de alte câteva sisteme de asistenţă; de exemplu, Intelligent Park Assist (Asistenţă Inteligentă la Parcare) elimină stresul manevrelor în mediul urban. Noul Qashqai este conceput pentru a face tehnologia premium mai accesibilă ca niciodată.

Inovaţia continuă cu gama de motorizări mai variată şi mai eficientă ca niciodată

Deşi variantele cu tracţiune faţă vor constitui cifra dominantă a vânzărilor pe majoritatea pieţelor, vor fi disponibile şi versiuni cu tracţiune integrală ALL-MODE 4×4-i disponibile în versiunea cu transmisie manuală în şase trepte sau o nouă cutie automată Xtronic.

La interior s-au adus îmbunătăţiri sensibile la nivelul calităţii materialelor şi designului. Polivalenţa rămâne un atribut de bază al crossoverului; inginerii Nissan au elaborat metode inovatoare de a include perfect noul Qashqai în viaţa şoferilor. Oferind spaţiu mai mare pentru ocupanţi şi un volum crescut al portbagajului ajutat de un sistem modulabil pentru podeaua portbagajului, noul Qashqai dispune chiar şi de spaţiu de stocare a poliţei când aceasta nu este utilizată.

Noul Nissan Qashqai va fi primul model comercializat bazat pe noua platformă CMF (Common Module Family) produsă de Alianţa Renault-Nissan.

Fiind conceput şi proiectat în Europa, pentru Europa, noul Qashqai a fost creat de experţii Nissan din cadrul Nissan Design Europe (Londra, Marea Britanie) şi Nissan Technical Centre Europe (Cranfield, Marea Britanie şi Barcelona, Spania), şi va fi construit în Sunderland, Marea Britanie. O contribuţie majoră au avut şi designerii şi inginerii Nissan din Atsugi, Japonia.