Liceu modernizat din fonduri europene, inaugurat la Dej

Primarul municipiului Dej, Costan Morar, a inaugurat, vineri, Liceul Teoretic “Papiu Ilarian”, care a fost modernizat recent cu fonduri europene în valoare de 6,5 milioane de lei. “Investiţiile în învăţământ, pe fonduri nerambursabile, au fost şi sunt o prioritate pentru Primăria municipiului Dej, pe lângă investiţiile în infrastructură, sănătate, agrement. În prezent se derulează alte două proiecte pe fonduri nerambursabile de care vor beneficia tot instituţii de învăţământ din municipiu. Prin proiectele demarate la nivelul instituţiilor de învăţământ, investim în viitorul comunităţii”, a declarat primarul Costan Morar.

Primăria municipiului Dej a depus documentaţia pentru acest proiect european în 2008, pentru a primi finanţare prin Programul Operational Regional, finanţarea de 6,5 milioane lei fiind aprobată în primăvara anului 2010, iar la începutul anului 2011 au fost începute lucrările. Investitia a vizat trei obiective, respectiv reabilitarea clădirii principale, construirea unui nou corp de clădire şi modernizarea bazei sportive.

De asemenea, 15 cabinete şi laboratoare de chimie, biologie, fizică, informatică, au fost dotate cu aparatura necesară procesului de educaţie, precum şi cu mobilier. Baza sportivă a fost şi ea modernizată, prin amenajarea a două terenuri de sport, unul pentru volei şi un teren de sport cu suprafaţă sintetică, o tribună cu o capacitate de 130 de locuri, dar şi un sistem de iluminat. AGERPRES