Primăria Alexandria instalează camere video pentru supravegherea preşcolarilor de către părinţi

camera_supraveghere.jpgPrimăria municipiului Alexandria a demarat un proiect prin care în reţeaua unităţilor de învăţământ preşcolar sunt instalate camere video de supraveghere, părinţii putând urmări, de acasă sau de la serviciu, procesul instructiv-educativ, dar şi comportamentul copiilor în sălile pentru servirea mesei şi în dormitoare, a declarat edilul Victor Drăguşin.

El a arătat că în acest fel se doreşte eliminarea suspiciunilor legate de faptul că uneori preşcolarii sunt trataţi necorespunzător sau au parte de o îngrijire preferenţială. Primarul Victor Drăguşin a afirmat că “accesul părinţilor va fi permis în baza unei parole, iar transmisiile nu vor putea fi înregistrate, camerele video fiind lipsite de un sistem audio”.

Totuşi, a precizat edilul, există reţineri din partea unor educatoare, pe motivul că “echipamentele de supraveghere le-ar încălca dreptul de a-şi exercita profesia nestingherit”. “Temerile sunt nejustificate şi de aceea mă voi deplasa în toate unităţile de învăţământ preşcolar pentru a lămuri în detaliu aspectele privind introducerea unui asemenea sistem informatic, solicitat de părinţii copiilor”, a mai spus primarul Drăguşin. AGERPRES