La Iaşi are loc concursul de interpretare din lirica eminesciană “Floare albastră”, ajuns la ediția a XV-a

Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iaşi, în parteneriat cu ISJ Iași, Ateneul Tătărași şi Palatul Copiilor Iași organizează pe 15 ianuarie concursul de interpretare din lirica eminesciană “Floare albastră”, ediția a XV-a, la Ateneul Tătărași. Este singurul concurs județean care a funcționat neîntrerupt timp de 15 ani, în fiecare an invariabil pe 15 ianuarie, ziua marelui poet.

Ca în fiecare an, sunt aşteptaţi să urce pe scenă peste 50 de elevi de la diferite şcoli şi licee din judeţ care vor transpune opera lui Eminescu în recitare, interpretare muzicală, coregrafie sau dramatizare.

Mai mult decât un omagiu adus poetului naţional, concursul îşi propune să stimuleze sensibilitatea artistică a tinerilor, să-i apropie de literatură şi de liric şi să le cultive talentul.

Concursul este structurat pe cinci secţiuni (Interpretare – şcoală primară şi gimnaziu, Interpretare – liceu, Interpretare – palate, cluburi şi şcoli cu profil artistic-dramatic, Interpretare – grupuri dramatice (interpretare muzicală, recitare, coregrafie, dramatizare), Prezentări media liceu tema “Eminescu – biografia unui geniu”, secțiune gândită special pentru elevii de liceu).

Juriul va fi alcătuit din profesori de specialitate, literați și reprezentanți ai autorităților locale, care se ocupă de destinele vieții culturale ieșene – Preşedinte conf. univ. dr. Aurelian Bălăiţă-Prorector al Universităţii de Arte “George Enescu” – Iaşi.

Echipa de organizatori ai concursului este alcătuită din: prof. I.Sandovici, prof. C. Homutescu, prof. L. Ifrim, prof. D. Robotă si prof. S. Pintilie din partea Liceului Tehnologic de Mecatronica și Automatizări și Lucian Gabriel Comănescu – profesor de artă dramatică, din partea Palatului Copiilor Iași.

Persoane de contact:

– prof. Ioan Sandovici, tel. 0745.232716, email ioansandovici@yahoo.com

– prof. Dana Robota, tel. 0745.439298, email dana.robota@gmail.com.