Candidaţii la titularizare şi definitivat din județul Olt se pot pregăti gratuit cu profesori universitari craioveni

man_felicia1.jpgProfesorii care vor să susţină anul acesta examene de titularizare în învăţământ, definitivare sau de obţinere a gradului didactic II, se pot pregăti în mod gratuit cu profesori universitari de la Universitatea din Craiova, în baza unui protocol încheiat între Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi universitatea menţionată, a anunţat şefa IŞJ, Felicia Man.

Aceasta a menţionat că pregătirea viitorilor candidaţi la titularizare, definitivat şi gradul didactic II poate începe din prima săptămână a lunii februarie, în mai multe centre din judeţ, în funcţie de numărul de cadre didactice care se vor înscrie la cursurile de pregătire.
“ISJ Olt a încheiat un protocol de colaborare cu Universitatea din Craiova şi, în baza parteneriatului, toate cadrele didactice, toţi profesorii candidaţi la titularizare, definitivare în învăţământ, la gradul didactic II vor beneficia din acest an de cursuri de pregătire gratuite. Este un lucru deosebit realizat în parteneriat cu Universitatea din Craiova şi sperăm ca rezultatele să crească foarte foarte mult”, a spus inspectorul şcolar general al ISJ Olt.

La examenul de titularizare în învăţământ desfăşurat în anul 2013, aproape o treime dintre candidaţi au obţinut note mai mici de 5, iar o altă treime nu au avut note mai mari de şapte, ce le-ar fi putut permite titularizarea. AGERPRES