Ministerul Educației organizează concurs pentru ocuparea postului de lector de limba română la Universitatea Lund, din Suedia

ministerul educatiei.jpgMinisterul Educaţiei Naţionale, prin Institutul Limbii Române, organizează concurs pentru ocuparea postului de lector de limba română de la Universitatea Lund, Regatul Suediei. Potrivit site-ului MEN, sunt acceptate candidaturile persoanelor care au absolvit o facultate de filologie şi sunt titulare ale unei facultăţi româneşti acreditate.

Profilul profesional solicitat de partenerul suedez pentru cei care aplică pentru post este următorul: să aibă titlul de doctor în ştiinţe (limba şi/sau literatura română), să poată preda în limba engleză, să aibă experienţă în predarea la nivel academic a limbii române ca limbă străină, să aibă disponibilitatea de a colabora cu cercetători din cadrul Universităţii Lund.

Programa cursurilor din cadrul Lectoratului de Limba română este axată pe studii de lingvistică, literatură şi studii socio-culturale. Cursurile vor fi ţinute atât în cadrul programului E-learning, cât şi în format clasic, în campus. Lectorul român va preda cursurile din programă şi va participa la activităţile de cercetare din cadrul Centrului de Limbi şi Literaturi al Universităţii Lund. De asemenea, va conduce lucrări de licenţă şi masterat.

Mandatul de lector de limba română la Universitatea Lund are o durată de trei ani universitari, cu confirmare anuală pe post. Cursurile în cadrul Lectoratului de limbă română vor începe la 1 august 2014, odată cu deschiderea anului universitar 2014-2015. AGERPRES